top of page

MeraFlow
Ditt bästa tillstånd

Föreläsning - Kurs - Coaching

Ditt bästa tillstånd. Då du är ditt bästa, både på insidan och i det yttre. Då du är mest glad, inspirerad, full av energi.  Effektiv. Fokuserad. Och har de skönaste känslorna. Flow helt enkelt.

Det finns många namn för den inre upplevelsen av flyt. Några lite tekniska och vetenskapliga, några väldigt spirituella och andliga. Kanske är båda lika viktiga, och ännu mer idag, när tekniken finns så utvecklad att den till och med kan mäta detta som händer.

Forskningsinstitutet HeartMath i Californien har i över 30 år utforskat detta spännande område. Jag har varit djupt involverad under flera år i den Nordiska falangen av institutet. 

Jag föreläste för hundratals - utbildade och coachade handledare, företagsledare och personal. Och min avsikt var att förmedla kunskapen om att vi kan träna upp detta så mycket att vi kommer i kontakt med det här sköna tillståndet mer och mer. Att det till slut blir mer det nya normala.

Det kallas för samstämmig hjärtrytm inom HeartMath. När allt är i synk i kroppen och vi mår som bäst. Klarheten har vi kontakt med, alla beslut kommer ur balans och välmående och vi känner ett djupt lugn. Men även lust, glädje, tillit, tacksamhet och en massa andra sköna känslor som vi alla är värda att känna hela tiden varje dag om vi så kunde.

När vi har vår samstämmighet stark i kroppen, så känner vi faktiskt dessa känslor. Och Institute of HeartMath har tagit fram enkla tekniska verktyg för att hjälpa oss att kunna påverka och träna upp detta tillstånd när vi behöver. Och det behöver vi idag. Massor.

Högt tempo och enorm yttre oro, stress, krav och annat i vår omvärld, gör att vi mer än någonsin behöver de bästa verktygen för att hålla oss på banan. Vår brist på återhämtning och press från alla håll gör att vi tömmer batteriet snabbt och då är faran stor för både utmattning och alla former av fysisk och känslomässig obalans.

Att välja att gå inåt och fokusera på hjärtat, andningen och en skön känsla, har en så omvälvande påverkan på precis hela vår kropp, själ och allt som vi utstrålar. Jag vill visa hur det faktiskt ser ut inne i kroppen med hjälp av en sensor på örsnibben där vi mäter samstämmigheten i kroppen.

Övningarna är ganska enkla, men väldigt svåra när man är stressad och sliten. Med den här typen av biofeedback blir det tydligt och det går inte att komma undan och göra "fel". Din samstämmighet syns på dator eller telefonen i direkt realtid, och när du ser hur den ändrar sig beroende på vad du tänker och känner så blir det en riktig aha upplevelse. Att välja vad man tänker har aldrig blivit viktigare.<3

367539758_1684260438743779_6232947683695431194_n-1.jpg

Samstämmig hjärtrytm - Flow

Det här tillståndet har vi när vi föds och bara är. Sen tappar vi det med livets ansvar.

Men vi kan träna upp det igen. Vi kan mäta det och vi kan lära oss att dra i handbromsen för att hitta tillbaka till vår bästa tillstånd. 

Jag visar gärna hur. Jag visar vad du ska göra för att komma dit igen.

 • Pensionsmyndigheten  - Gotland

 • Vårdförbundets medlemmar - Gotland

 • SEB Huvudkontor hälsodag - Stockholm

 • Karolinska Institutet - Andningens Dag - Stockholm

 • PEAB Nybergs Entreprenad - Gotland

 • Rotary - Gotland

 • Bromma Golfklubb - Rom, Italien

 • Hälsoresa - Mallorca

 • Svenska Kyrkan - Gotland

 • Guteskolan - Gotland

 • Newstart - Stockholm

Några jag föreläst för:

bottom of page